Patrick Chalmet

Patrick Chalmet
0474 99 09 16

Danielle Henneberg

Danielle Henneberg
0472 24 00 04

Ilse Huwel

Ilse Huwel
0474 32 34 75

Blog

#samentegenpesten

Je kan er niet naast kijken, de talrijke kleine en ook grotere handen waarop 4 stippen prijken. Met z’n allen steunen ze de Ketnet actie tegen het pesten in het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten. Ook wij vanuit BizPlus staan achter dit initiatief!

Pesten vormt niet alleen één van de grootste problemen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren, maar ook op de werkvloer komt het helaas nog al te vaak voor.
Wist je dat de stippen symbool staan voor 4 afspraken die helpen om pesten tegen te gaan?

1.  Ik vind pesten niet ok en zal er nooit aan meedoen!
2.  Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
3.  Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
4.  Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Ook als werkgever heb je een voorbeeldfunctie. Je wordt geacht om de nodige preventiemaatregelen te nemen om pesterijen te voorkomen. Dit kan via een interne procedure die ervoor zorgt dat het slachtoffer wordt opgevangen, het nodige advies ontvangt en kan rekenen op een onpartijdige tussenkomst.

De rol van de vertrouwenpersoon mag hierbij niet worden onderschat. Hoewel deze functie enkel in grotere bedrijven (>20 werknemers) intern verplicht is, kan een vertrouwenspersoon in kleinere bedrijven drempelverlagend werken voor iedere medewerker die met iets zit.

Ga jij als werkgever morgen met 4 stippen op je hand naar je bedrijf? Wil je wel preventiemaatregelen nemen maar weet je niet wat of hoe? BizPlus helpt je op weg. Klik hier om ons te contacteren.