Patrick Chalmet

Patrick Chalmet
0474 99 09 16

Danielle Henneberg

Danielle Henneberg
0472 24 00 04

Ilse Huwel

Ilse Huwel
0474 32 34 75

Blog

Kreeg jij een brief van een vakbond?

Een paar maanden na het vertrek van zijn medewerker ontvangt Kris een e-mail van een vakbond. Zijn ex-medewerker eist via deze weg een aantal vergoedingen op waarop hij meent recht te hebben. Kris besluit om er niet onmiddellijk op in te gaan maar al snel ontvangt hij een herinnering.

Hoe reageert Kris best?

In ieder geval niet door de e-mail of de brief te negeren. Leden van de vakbond kunnen bij een juridische dienst terecht om hun eindafrekening of loonbrieven te laten nazien. Ze kunnen hun vakbond ook vragen om in hun naam een vordering in te stellen tegen hun werkgever of om de inspectie te laten sturen. Meestal loopt het niet zo’n vaart en vraagt de vakbond in eerste instantie aan de werkgever om het nodige recht te zetten.

Kijk in eerste instantie na waarop hun vraag is gebaseerd en zoek uit, of laat uitzoeken door BizPlus, of deze gegrond is. Stel je vast dat je bepaalde zaken over het hoofd zag, breng dit dan zo snel mogelijk in orde.

Ben je van oordeel dat jouw medewerker een correcte loonafrekening kreeg, stuur de vakbond dan een antwoord terug.
Ook na uitdiensttreding verdient jouw medewerker nog de nodige aandacht. 

Geef ex-medewerkers de nodige aandacht, want zij zijn ten slotte ook nog steeds een ambassadeur van jouw onderneming. Ligt dit toch wat te gevoelig of haat je dit soort gedoe? Bel of mail BizPlus voor KMO personeelsadvies op maat.