Patrick Chalmet

Patrick Chalmet
0474 99 09 16

Danielle Henneberg

Danielle Henneberg
0472 24 00 04

Ilse Huwel

Ilse Huwel
0474 32 34 75

Blog

Investeren in opleiding voor jouw medewerkers? Doen!

Levenslang leren en leren op de werkvloer zijn niet zomaar trends. Het is dé manier om het beste te halen uit jouw personeel en je onderneming. Voor medewerkers voelen opleidingskansen aan als de ultieme vorm van motivatie en appreciatie. Jij gelooft in hen. Zij geloven in jou en jouw bedrijf.

Opleiding, bijscholing en herscholing maken van jou een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe en huidige medewerkers. Denk je bij opleiding aan verloren werkuren die jou dubbel geld kosten? Dan ken je deze vormen van financiële steun nog niet.
 

Back to school met het Vlaams Opleidingsverlof

Sinds 1 januari 2019 heeft jouw medewerker recht op Vlaams Opleidingsverlof tot maximaal 125 uren per schooljaar. Het doel? Je medewerker behoudt het loon tijdens de opleidingsuren. Jij krijgt als werkgever een gedeelte terugbetaald.

Wat zijn de basisprincipes van het VOV?

  • Jouw onderneming is gevestigd in het Vlaamse gewest.
  • De opleiding die jouw medewerker zal volgen staat geregistreerd in de opleidingsdatabank Vlaamse Opleidingsincentives. Ofwel is de opleiding gekoppeld aan loopbaanbegeleiding.
  • Als werkgever doe je binnen de 3 maanden na de start van de opleiding aangifte bij het WSE-loket. Elk kwartaal wordt het opleidingsverlof geregistreerd via de lonen met het oog op terugbetaling.
  • Gedurende het aantal uren opleiding wordt de afwezigheid op het werk terugbetaald. Als werkgever ontvang je 21,30 euro per lesuur, ongeacht de werkelijke loonkost.
  • Werkt de medewerker deeltijds? Ga dan zeker eerst na of er al dan niet recht is op VOV.

KMO-portefeuille

Volgt je medewerker een opleiding of krijgt je onderneming advies van een erkend dienstverlener? En verbetert deze opleiding of dit advies de kwaliteit van je onderneming? Dan krijg je 20 à 30% financiële steun van de KMO-portefeuille met een maximum van 7.500 euro per jaar.

Maak samen met BizPlus werk van een opleidingsplan voor jouw medewerkers.