Hoe ik me vanaf de eerste minuut ‘welkom aan boord’ voelde

Twee maanden geleden kwam ik aan boord van BizPlus. Of nog beter gezegd: kwam ik ‘welkom aan boord’ bij BizPlus. Een korte maar o zo belangrijke aanvulling om mijn eerste werkdag te omschrijven. Daarom deel ik graag het verloop van deze dag en de daarop volgende weken met jou.

Toegegeven. De dag voor opstart was toch wel spannend. Er flitste van alles door mijn hoofd. Zal het klikken met iedereen? Wat zal ik allemaal op mijn bord krijgen? Zal ik het wel kunnen? Hopelijk maakte ik de juiste keuze … #spannend

Had ik maar een glazen bol gehad. Dan wist ik toen al dat ik me totaal geen zorgen moest maken! Alle collega’s ontvingen me op die eerste werkdag met een stralende glimlach. Er werd meteen enthousiast gevraagd of ik niet te zenuwachtig was. En de eerste uitleg ging over hoe ik een goed bakje troost kon maken bij BizPlus. #geruststelling

De onboarding was ‘a l’aise’. Na een babbel ging ik samen met Patrick op pad om mijn wagen op te halen. De nodige tijd en uitleg werd geïnvesteerd. Eens terug op kantoor was het bijna middag en gingen we met ons team lunchen. Ik heb dit nog nooit mogen ervaren bij een onboarding en vond het absoluut een verrijking. Je leert elkaar meteen beter kennen in een ongedwongen sfeer.  #tijdnemen

Na de heerlijke lunch kwamen we terug op kantoor en kreeg ik persoonlijk uitleg over de verschillende systemen en de manier van werken binnen BizPlus. “Waar staat BizPlus echt voor”. De visie en missie werden me nóg duidelijker. Wat me nog meer drive gaf om positief mee te werken aan het BizPlus-verhaal.

Ik kwam thuis als een gelukkig mens en vertelde honderduit over mijn dag. #happyLiesje

De weken daarna voelde ik absoluut geen opgelegde druk. Nog steeds werd dagelijks aandacht besteed aan het correct uitleggen van zaken. Met alle tijd die nodig was. Stap voor stap en met de nodige ondersteuning, kreeg ik taken toegewezen. Ik ging mee naar een klant om te luisteren en kreeg zo mijn allereerste project bij BizPlus toegewezen. #zoveelzinin

Op een bepaald moment kreeg ik de vraag om mijn getuigenis uit te schrijven. Een uitdaging die ik met open armen ontving. Et voilà. Je kon mijn eerste enthousiaste ervaringen zonet lezen. #ervaringen

Wat ik vooral ervaar en apprecieer bij BizPlus? Dat ze de tijd nemen, open staan voor ieders mening, gezond discussiëren en dit alles met veel humor. De luisterende factor zit hier ingebakken en dit zonder oordelen.  #oneteam #onforce

Ondertussen zijn we enkele weken verder en kan ik alleen maar positief zijn. Factor ‘mens’ staat op nummer één bij BizPlus. Ik krijg het volledige vertrouwen om eigen cases af te werken. #zelfvertrouwen

Ik durf dan ook voorzichtig deze grote woorden te gebruiken.  Zoals in een relatie waar iedereen op zoek is naar een soulmate, vond ik bij BizPlus mijn ‘werksoulmate’. #ikgaervoor

Wil je dat ‘welkom aan boord’-gevoel voor nieuwe medewerkers in je bedrijf? Contacteer ons voor de uitwerking van jouw onboarding.

Regelmatig tips ontvangen?

Blijf je graag op de hoogte van wat reilt en zeilt binnen de wereld van sociale wetgeving en personeelsbeleid? Vul dan onderstaand formulier in en je krijgt van ons regelmatig handig en onmiddellijk toepasbaar advies in je mailbox.

De grote wervings- en selectiepoll

De grote wervings- en selectie poll
Vul onze poll in en help ons om binnenkort het grote-arbeidsmarkt-mysterie te ontrafelen!

Wij gebruiken cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door te klikken op ‘cookies aanvaarden’ of verder te gaan op deze website, verklaar je je akkoord met al onze cookies. Meer info

Je kan parkeren op de site “Studiebureau Jonckheere”, parking KBC
BizPlus bevindt zich op de derde verdieping