Patrick Chalmet

Patrick Chalmet
0474 99 09 16

Danielle Henneberg

Danielle Henneberg
0472 24 00 04

Ilse Huwel

Ilse Huwel
0474 32 34 75

Blog

Help! Een functioneringsgesprek?

Filip heeft 1 medewerker. Hoewel hij het dolgraag zou willen, een functioneringsgesprek stelt hij telkens uit. 'Geen tijd', vertelt hij dan, met licht schaamrood op de wangen.

Cindy is teamleader van een vrij grote groep mensen. Hoewel functioneringsgesprekken tot haar takenpakket behoren, vindt ze dit het minst leuke aan haar job. 'Ik vind het moeilijk mijn collega's op het matje te roepen en ik weet ook niet goed wat ik moet zeggen of hoe ik het moet aanpakken. Ik ben ook wel een beetje bang om de persoon in kwestie te kwetsen.'

Herkenbaar? Breekt het angstzweet je ook uit bij het idee om functioneringsgesprekken te moeten voeren? Lees hier waarom je functioneringsgesprekken echt wel moet doen en hoe je dit best aanpakt.

Hoewel het wettelijk niet verplicht is, voelt het voeren van functioneringsgesprekken voor velen als een verplichting aan. En dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Zowel voor 1 medewerker als voor teams van meer dan 10 of meer dan 50 collega's, is het zeer waardevol om functioneringsgesprekken te organiseren.
 

Waarom?


Zie het als een opportuniteit. Door in dialoog te gaan met je medewerkers krijg je en geef je feedback met maar 1 doel: samen naar een sterkere toekomst. De pluspunten en verbeterpunten die uit het gesprek vloeien zijn een rijke basis om te groeien. Allereerst op vlak van persoonlijke groei voor zowel medewerker als werkgever/leidinggevende en ook op vlak van organisatorische groei. Je medewerkers kunnen je vast die quick wins meegeven om beter en efficiënter te werken. Bovendien zit je in een moment van vertrouwen waar de onderlinge communicatie wordt versterkt.
 

Hoe? 

 

Stap 1 : Vraag aan je medewerker een goede maar concrete voorbereiding.

Stap 2 : Zorg voor een gestructureerd gesprek :

  • Bespreek de prestaties van het voorbije jaar
  • Wat is de motivatie, opleidingsnoden en loopbaanverwachtingen van je medewerker
  • Bespreek zijn/haar persoonlijk functioneren binnen de onderneming

Stap 3 : Sluit af met concrete afspraken

Vergeet niet dat dit gesprek een positieve wending krijgt zodat iedereen er baat bij heeft.

Ben je klaar voor een functioneringsgesprek maar wil je toch nog dat extra duwtje in de rug? Aarzel niet ons te contacteren.