Patrick Chalmet

Patrick Chalmet
0474 99 09 16

Danielle Henneberg

Danielle Henneberg
0472 24 00 04

Ilse Huwel

Ilse Huwel
0474 32 34 75

Blog

De innovatiepremie, een bijzonder leuk extraatje voor de creatieveling!

Ongekend is onbemind! Zo lijkt het wel, want erg ver hoef je niet te zoeken om bij jouw medewerker een innovatief idee te vinden. Het kan simpelweg om een nieuwe werkmethode gaan, waarmee heel wat tijd wordt uitgespaard of de bijsturing van een bestaande procedure om de klantentevredenheid te verhogen. En vooral, je kan je medewerker hiervoor belonen met een netto extra maandloon. Hoe geweldig is dat!

Met de innovatiepremie, die helemaal vrijgesteld is van RSZ-bijdragen en belastingen, kan je tot max. 3 medewerkers van jouw bedrijf (indien < 30 medewerkers) een interessante premie toekennen.

De premie per werknemer is beperkt tot een bruto maandloon, het totale bedrag van de uitbetaalde voordelen mag niet meer bedragen dan 1% van de totale loonmassa van je bedrijf.

Vooraleer je van start gaat met een innovatieproject binnen jouw bedrijf, meld je dit eerst aan de FOD Economie. Om het allemaal wat eenvoudiger te maken, voorziet de overheid een modelformulier op haar website. Als alles goed gaat, ontvang je binnen de 10 werkdagen een hopelijk positieve beslissing.

Nood aan wat creatieve begleiding? Contacteer BizPlus.