Patrick Chalmet

Patrick Chalmet
0474 99 09 16

Danielle Henneberg

Danielle Henneberg
0472 24 00 04

Ilse Huwel

Ilse Huwel
0474 32 34 75

Blog

Meer nettoloon geven? Ga voor loonoptimalisatie!

Personeel vinden en houden is en blijft een hot topic. De krappe arbeidsmarkt maakt het moeilijk om nieuwe werkkrachten te vinden. En maakt het jouw medewerkers makkelijk om een nieuwe uitdaging te zoeken. Met deze twee grote bezorgdheden wordt elke onderneming met personeel dagdagelijks geconfronteerd.

Hoe trek je dan toch die zeldzame medewerkers aan en houd je het kostbare talent in jouw bedrijf? Je zorgt voor een goede sfeer in je bedrijf met aandacht voor het welzijn van je medewerkers. Dat is goed. Maar denk je ook wel eens aan de verloning? Negeer de vraag van je trouwe medewerker naar meer nettoloon niet. “Love your talent” moet het motto zijn van elke hedendaagse ondernemer.

Hoe geef je een betere verloning?

Een eerste optie is het toekennen van meer brutoloon. Helaas ligt de werkgeverskost hierbij heel hoog en blijft er op het einde van de rit niet veel netto meer over voor je medewerker. Hier wint niemand bij.

Gelukkig is er ook een tweede optie. Dankzij loonoptimalisatie houdt je medewerker toch een hoger nettoloon over zonder dat jij er je broek aan scheurt. En dit alles binnen het wettelijk kader.

Enkele voorbeelden van loonoptimalisatie:

  • Toekennen van een groepsverzekering en/of hospitalisatieverzekering
  • Niet-recurrente loonbonus bij het behalen van duidelijk afgesproken doelstellingen
  • Toekenning van kosten eigen aan de werkgever, bijvoorbeeld thuiswerkkosten
  • Ter beschikking stellen van een elektrische fiets
  • Flexibel cafetariaplan op maat van elke medewerker, al dan niet met het inruilen van loon
  • Maaltijdcheques en/of geschenkcheques
  • Consumptiecheques

Verdienen jouw medewerkers meer nettoloon? Contacteer ons voor begeleiding op maat bij het optimaliseren van je verloning.