Patrick Chalmet

Patrick Chalmet
0474 99 09 16

Danielle Henneberg

Danielle Henneberg
0472 24 00 04

Ilse Huwel

Ilse Huwel
0474 32 34 75

Blog

1ste werknemer aanwerven? Geniet nu nog van de voordelen voor het te laat is.

Hoewel het er de afgelopen maand mei zo’n 38% (bron: Unizo) minder waren dan het jaar voordien, zijn er toch ondernemers die net in deze tijden van crisis een zaak opstarten. In tijden van crisis zijn starters nog meer genoodzaakt om met weinig middelen creatiever te zijn.

Voor deze starters, maar ook voor groeiende bedrijven die personeel willen aanwerven en tewerkstellen, geldt nog tot 31 december 2020 een belangrijk interessant RSZ voordeel.

Voor de aanwerving van een 1ste medewerker kan de onderneming genieten van een bijna volledige vrijstelling van de RSZ werkgeversbijdragen, en dit voor onbepaalde duur. Voor de meeste ondernemingen komt dit neer op een besparing van ongeveer 25%.

Ook voor de aanwerving van de tweede tot zesde medewerker geniet de werkgever van een forfaitaire RSZ vermindering; dit beperkt in tijd. Voorlopig blijven deze verminderingen na 2020 ongewijzigd.

Met een regering in lopende zaken en beperkte budgettaire middelen is het nog afwachten of er in 2021 nog ruimte zal zijn voor een aanzienlijke RSZ vermindering voor de 1ste medewerker.  

Overweeg je om een 1ste medewerker of bijkomende medewerkers aan te werven?  Dan doe je dit beter nog in 2020 om een maximaal voordeel te genieten.

De stap wagen? Wij helpen je. Lees hier hoe BizPlus jouw eerste en volgende aanwervingen ondersteunt.